Computerbril

Als u veel achter een beeldscherm werkt, dan moeten uw ogen zich de hele dag inspannen om dichtbij te kijken.

Op den duur krijgt u vermoeide, branderige of zelfs zere ogen. Herkent u dit? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van een computerbril. Ook als u geen leesproblemen ervaart, kan een computerbil de oplossing zijn tegen vermoeide ogen. Heeft u al een leesbril? Vanwege het kleine bereik tot 50 cm is zo’n bril is eigenlijk niet geschikt voor computerwerk.

De voordelen van een computerbril

Met een computerbril zit de inspanning in het glas in plaats van in uw ogen en oogspieren. Het glas van een computerbril heeft een klein verloop. Bijvoorbeeld van 35 naar 80 cm. Dit betekent dat er een scherpteverschil is tussen het bovenste en het onderste gedeelte van het glas. Met een computerbril kijkt u daardoor niet alleen ontspannen naar het computerscherm (dat gemiddeld 50 tot 70 cm van uw ogen afstaat), maar kunt u er ook een boek mee lezen.

Welk bereik vindt u prettig?

Als u bij ons komt voor een computerbril, dan vragen we u altijd waarvoor u de bril gaat gebruiken. Welk werk doet u? Hoeveel uur per dag zit u achter een beeldscherm? Wisselt u uw computerwerk veel af met andere activiteiten? We adviseren u het glas waarbij u het meeste baat heeft. Het verschil zit hem vooral in het bereik. Bent u bijvoorbeeld een arts die regelmatig een spreekuur houdt? Dan kan een bereik tot circa 1,5 meter handig zijn. Het bereik kan zelfs 6 meter zijn. Maar: hoe groter het bereik, hoe smaller het beeld waar u doorheen kijkt.

Kies zelf het montuur

Een computerbril ziet er ook nog eens goed uit! Want elk montuur is ervoor geschikt. Kies dus gerust een montuur dat past bij uw gezicht en bij uw smaak. Bij Stutvoet Optiek verkopen we hoogwaardige monturen van kwaliteitsmerken zoals Silhouette, Ørgreen en Lindberg.

pand

Voorkomt vermoeide ogen, kies voor een computerbril

Kom kijken in onze optiek