Hoortest

Heeft u het idee dat u minder goed hoort? En wilt u daarover graag meer zekerheid? Maak dan een afspraak voor een gratis hoortest. Onze gediplomeerde audiciens nemen de tijd voor u, met als doel te komen tot een deskundig advies.

In onze meetcabine

De hoortest vindt plaats in onze speciale, geluidsarme meetcabine. Hier hebben we alle apparatuur voor een secure hoortest. Allereerst meten we de luchtgeleiding van elk oor. Dit gebeurt met een koptelefoon en pieptoontjes. Dat is een globale meting. Als we er inderdaad sprake lijkt van gehoorverlies, dan onderzoeken we verder. We meten dan de beengeleiding. Daarbij plaatsen we een blokje achter de oorschelp. Het blokje brengt door middel van trillingen geluid voort. Ook een spraaktest is onderdeel van de hoortest.

Twee typen metingen

Aan de hand van deze twee metingen bepalen we de oorzaak van het gehoorverlies. Heeft het te maken met het slakkenhuis, de gehoorbeentjes of het trommelvlies? Gaat het om verlies van hoge of juiste de lage tonen? Gaat het om spraak of om muziek? Ervaart u vooral problemen bij een vergadering, een drukke ruimte of juist bij een één-op-één-gesprek? We achterhalen het allemaal tijdens de hoortest. Vervolgens bespreken met u de onderzoeksgegevens, aan de hand van het audiogram. 

Advies over de oplossing

Nu we meer inzicht hebben in het precieze probleem, gaan we samen op zoek naar een oplossing. Misschien is het verstandig om een hoortoestel te laten aanmeten. Maar het kan ook zijn dat nu (nog) zonder kunt. In bepaalde gevallen sturen we een klant door naar de KNO-arts of een Audiologisch Centrum. Denk aan contra-indicaties zoals een asymmetrisch gehoorverlies, een significante achteruitgang van het gehoor, tinnitus (oorsuizen) of leeftijd.