Oogmeting

Ervaart u problemen met het zien?

Ervaart u de laatste tijd problemen met het zien, veraf of dichtbij? Aarzel niet en maak een afspraak voor een vrijblijvende oogmeting. Wij geven u zekerheid. En het mooie is: onze oogmeting verplicht u tot helemaal niets..

Met tijd en aandacht

De oogmeting wordt uitgevoerd door een van onze gediplomeerde opticiens en optometristen. We besteden veel tijd en aandacht aan de meting. In onze visie is een oogmeting niet alleen een kwestie van kennis, ervaring en de juiste apparatuur. Het komt ook aan op heel goed luisteren naar de klant. We horen graag meer over uw klacht. Ook weten we graag wat u belangrijk vindt.

Onze gediplomeerde opticiens en optometristen voeren verschillende onderzoeken uit:

Oogmeting of lensaanpassing
Twijfelt u over het gezichtsvermogen of de conditie van uw oog? Dan voeren we allereerst een standaard oogmeting uit. Zo’n meting bestaat uit een vraaggesprek, een oogmeting, een oogdrukmeting en een onderzoek naar de samenwerking van de ogen. Draagt u al contactlenzen? Dan voeren we een contractlenscontrole uit. En op basis daarvan eventueel een contactlensaanpassing.
Uitgebreid optometrisch onderzoek
Bij een uitgebreid optometrisch onderzoek analyseren we de geconstateerde afwijkingen verder. We kijken onder meer naar de samenwerking van de ogen, de structuren van de voor- en achterkant van het oog en de oogdruk. Bij een uitgebreid optometrisch onderzoek krijgt u pupilverwijderende druppels in de ogen. Hierdoor kan de optometrist de achterkant van het oog (het netvlies) goed beoordelen. Let op: deze druppels verminderen het zicht tijdelijk. Autorijden wordt dus afgeraden.

Heeft u bijvoorbeeld last van flitsen, vervormingen of vlekjes in uw beeld? Van branderige of droge ogen? Van uitval van uw gezichtsveld? Of ziet u dubbel en heeft u last van hoofdpijn? Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Een van onze optometristen onderzoekt de klachten en zoekt samen met u naar een passende behandeling of oplossing.

Regelmatig onderzoek op latere leeftijd

Bent u al wat ouder? Of is er in uw familie een erfelijke ziekte met een verhoogd risico op bepaalde oogafwijkingen? Dan is een regelmatig optometrisch onderzoek extra belangrijk. Veelvoorkomende ziektes kunnen we tijdig opsporen.

 Dat maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen. Het uitgebreide optometrisch onderzoek duurt ongeveer een uur.

Onze optometristen

U bent bij ons in kundige handen. Onze optometristen zijn lid van de Optometristen Vereniging Nederland (VN) en geregistreerd bij het kwaliteitsregister Paramedici (KP-register). Via regelmatige bijscholingen blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In Nederland is het beroep van optometrist opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze optometristen zijn dus wettelijk erkend als professionals in de gezondheidszorg.

Regel vandaag nog een oogmeting