Onze specialisten in oogzorg en oorzorg

Bij Stutvoet Optiek kunt u rekenen op de hulp en adviezen van kundige opticiens, optometristen en audiciens.

Maak kennis met onze specialisten.

Rijkent Lamain

opticien en contactlensspecialist

“In 1992 ging ik als opticien aan de slag bij Stutvoet Optiek, dat destijds werd gerund door Hans Biesemaat. Sinds 2011 ben ik eigenaar. Het vak is boeiend en heel veelzijdig. Het heeft medische, technische, optische en sociale aspecten. Het is mijn missie om mensen de best mogelijke oplossing aan te reiken. Zodat ze weer scherp zien of zo goed mogelijk horen. Want dat is belangrijk in het leven van mensen.”

margriet

Margriet van de Werfhorst

audicien

“Je kunt goed met mensen omgaan. Je hebt technisch inzicht en je bent handig met computers. Je bent precies en je hebt een goede fijne motoriek. Je moet goed kunnen luisteren en adviseren”

Dat las ik op de site voor de audicien opleiding en het sprak mij enorm aan. In 2007 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en bij Stutvoet Optiek gesolliciteerd naar de functie van audicien. In juli van dat jaar mocht ik van start gaan. Ik ben gelijk begonnen aan de opleiding en inmiddels mag ik mij dan ook alweer een aantal jaren audicien noemen.

In de loop van de jaren is er veel veranderd. Dat maakt dit werk ook zo leuk. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en elke dag nieuwe uitdagingen. Ik ga graag met u de uitdaging aan om de beste oplossing voor uw gehoorprobleem te vinden!

irene

Irene
van Meer

optometrist

“In 2009, nog tijdens mijn opleiding optometrie ben ik begonnen bij Stutvoet Optiek. Van werkplaats tot in de meetruimte ben ik steeds verder gegroeid. Naast een leuke bril denk ik graag verder dan alleen de oogmeting en vind ik het fijn om mensen te helpen bepaalde klachten te begrijpen. Die uitleg op maat met bijpassende oplossingen is waar ik het voor doe. Met veel plezier combineer mijn werk bij Stutvoet Optiek met doceren aan de hbo-opleiding Optometrie aan de Hogeschool Utrecht.”

Lisanne van der Horst

OPTICIEN EN CONTACTLENSSPECIALIST

Sinds de zomer van 2011 werk ik bij Stutvoet Optiek. In deze jaren heb ik mijn Opticien diploma en daaropvolgend mijn Contactlens-specialist diploma behaald. 

Ook kan ik een aardig handje helpen bij de Audiciens afdeling. Zo maak ik regelmatig oorafdrukken en kan ik kleine problemen oplossen met hoortoestellen. 

Ik vind het fijn als mensen met een duidelijk verhaal de deur weer uitgaan, daarom probeer ik altijd een hoop uit te leggen.
De afwisseling in mijn werkzaamheden maakt mijn werk erg leuk.

Gerrit Pouwels

opticien en contactlensspecialist

“Ons vak is enorm veelzijdig.
Het gaat van brilglazen slijpen en contactlenzen aanmeten tot adviseren over monturen. Het mooiste van mijn werk? Dat is het vinden van de beste oplossing voor het kijkprobleem van de klant.

Het is prachtig als we het probleem goed hebben opgelost en de klant blij is met onze dienstverlening. Dat is echt de kern van ons werk. Nóg veelzijdiger is mijn werk omdat ik samen met Rijkent verantwoordelijk ben voor zaken zoals inkoop en personeelsbeleid.”

db

Danielle
van de Beek

opticien

“Het vak van opticien is enorm veelzijdig. Het is een stukje medisch, een stukje technisch en je hebt te maken met brilmode. Ook komt er administratie bij kijken. Een prachtig vak dus. Van oorsprong ben ik leerkracht.

In 2010 besloot ik wat anders te doen en ging werken bij Stutvoet Optiek, aan de balie en in de werkplaats. Ik besloot de deeltijdopleiding tot opticien te volgen. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is mooi om te werken voor de kwaliteitsopticien Stutvoet Optiek.”

tim

Tim
de Kruif

audicien

Graag stel ik me aan u voor.
Mijn naam is Tim de Kruif, ik ben geboren op 20 augustus 1981 te Den Helder. Sinds 1999 woon ik in Harderwijk en ik werk al vele jaren met plezier bij Stutvoet Optiek.

Het mooie aan het vak van audicien vind ik dat je echt meerwaarde kunt geven aan de levens van onze cliënten. Zoals een client het zelf aangaf: het gaat om een verschil in levenskwaliteit. Het verschil bijvoorbeeld tussen sociaal isolement en het kunnen deelnemen aan gesprekken. Of het verschil tussen geen concert meer kunnen bijwonen en genieten van muziek. Op die manier de nieuwste technologie kunnen inzetten, zo onze cliënten kunnen begeleiden naar opnieuw horen: dat geeft voldoening.

Saskia Nijwening

optometrist

“Als jong meisje vond ik de medische wereld al interessant. Heel bewust koos ik voor de optometrie: de gezondheid van het oog. Zomer 2018 behaalde ik mijn diploma HBO Optometrie. Samen met collega Irene voer ik onderzoeken uit bij mensen die klachten hebben aan hun oog. Ook onderzoeken we mensen met diabetes of een familiaire aandoening als glaucoom. Op basis van het onderzoek geven we een passend advies.

Ik streef ernaar een luisterend oor te zijn voor klanten en vind het leuk mensen te helpen bepaalde oogklachten te begrijpen. Naast mijn werk bij Stutvoet Optiek werk ik 3 dagen in de week bij Bergman Clinics in Lelystad.

jasper

Jasper Wiltink

audicien

“In januari 2021 ben ik aan het werk gegaan in het audiciensteam van Stutvoet Optiek. Ik ben al audicien vanaf 2003. Na een technische studie en werk met grote apparaten kwam ik tot de ontdekking dat ik een stukje mensgerichtheid miste. Ik heb me toen laten omscholen tot audicien, iets waar ik nog steeds heel blij mee ben. De combinatie van techniek en mensen helpen vind ik ontzettend interessant. Elke persoon die ik mag helpen is anders en elk probleem is anders, dus elke keer is het weer zoeken naar het juiste maatwerk. Dat houdt me scherp. Er zijn mensen die niet naar onze winkel toe kunnen komen; zoals mensen in tehuizen op gesloten afdelingen. Ik vind het leuk om hen te bezoeken zodat ze ook de nodige hulp krijgen. Het aanpassen van een hoortoestel, het adviseren over de nieuwste snufjes, het helpen bij acceptatie en het zoeken naar oplossingen, dat is waar ik veel voldoening uit haal!”

wiepkekopie

Wiepke Aartsen

Algemeen medewerkster

“Binnenkort meer”